Garcina Cambogia

Garcinia_cambodgiaGarcinia Cambogia este un copac întotdeauna verde (familia tisa), de dimensiuni medii, florile sunt unisexuale şi axilare. Acesta se regăseşte cu precădere în Sud-Estul Asiei şi India. Frunzele acestuia sunt de culoare verde închis, lucioase, ovale. Gustul fructelor sale este dulce-acrişor. Fructul seamănă cu un dovleac mai mic de culoare galbenă sau roşie, sau are o culoare unică de mov. În mod tradiţional, erau folosite în prepararea hranei, având o aromă distinctă/specială. Atenţia asupra plantei Garcinia Cambogia a crescut o dată cu descoperirea proprietăţii sale ca adjuvant natural în procesul de slăbire. În sistemul medical ayurvedic, gustul acrişor al fructului Garcinia Cambogia, pe lângă proprietatea sa de a stimula digestia, este adjuvant în multe alte afecţiuni.

Compoziția chimică – Planta conține acizi tartric, citric și fosforic. Latexul de Garcinia cambogia conține doi derivați de benzofenonă poli isoprenylated, camboginol (I) și cambogin (II). Phytoconstituent majoritar în Garcinia Cambogia, este acidul hidroxicitric.

Proprietăți – Substanţele active (acidul hidroxicitric) din Garcinia cambogia reduc apetitul pentru dulciuri şi cresc nivelul energiei. De asemenea, scad producţia de trigliceride şi colesterol, mărind în acelaşi timp termogeneza şi „arzând” caloriile. Garcinia cambogia fiind bogat în vitamina C ajută la diminuarea acidităţi şi are acţiunea protectoare asupra mucoaselor gastrice. Reduce trigliceridele serice şi ajută la diminuarea stărilor inflamatorii ale gâtului, dar şi a infecţiilor sistemului urinar şi genital.

Recomandări:
• Obezitate.
• Conține cantități mari de vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar.
• Are proprietăți de a suprima apetitul unei persoane care ajută în controlul consumului de alimente.
• Ca un ingredient important în diferite tipuri de laxative care ajută la eliminarea sau uciderea diferite tipuri de viermi intestinali.
• În cazul problemelor legate de sistemul digestiv, cum ar fi dizenteria, boli gastro-intestinale, diaree și anumite tipuri de ulcere.
• Ajută la reducerea unui anumit tip de colesterol denumite LDL.
• Aceasta ajută la suprimarea poftei carbohidraţilor şi menţinerea senzaţiei de saţietate mai mult timp.

Această plantă se regăseşte în remediul natural SLEMOL.