Dureri articulare
“Fiecare om trebuie să îşi găsească timp să se aşeze şi să privească căderea frunzelor”, spunea Elizabeth Lawrence, o cunoscută scriitoare americană. Odată cu instalarea toamnei organimul uman începe să sufere modificări, deoarece toamna vine cu fluctuaţii de temperatură, umiditate şi…
Detoxifiere organism
Mediul în care trăim este supraîncărcat de substanţe toxice care pătrund în organism prin aerul inspirat, prin mâncare şi apă. Chiar şi corpul nostru produce deşeuri metabolice toxice care trebuie eliminate pentru a ne menţine sănătatea şi forţele vitale. Corpul hrănit corect elimină în…
Aparatul digestiv
Sistemul digestiv reprezintă ansamblul morfologic şi funcţional de organe ce realizează digestia şi absorbţia alimentelor ingerate, precum şi evacuarea reziduurilor neasimilabile. Principala funcţie a sistemului digestiv este aceea de a prepara hrana necesară celulelor organismului, proces…
Aparatul genital masculin
Prostata este o glandă care face parte din sistemul reproducător masculin şi reprezintă locul în care se acumulează aproximativ 30% din lichidul seminal. Această glandă este situată între vezica urinară şi uretră şi are forma unei nuci. În prezent, tot mai mulţi bărbaţi se confruntă cu…
Aparatul cardiovascular
O treime din numărul total de decese la nivel mondial este cauzată de bolile cardiovasculare, care constituie astfel principala cauză de deces pe plan mondial. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, există peste 300 de factori de risc asociaţi cu bolile cardiovasculare şi accidentul…
Atenția și concentrarea
Mulţi sunt cei care susţin că stresul este boala secolului XXI. Ritmul de viaţă agitat, grijile zilnice, conflictele sau nesiguranţa sunt doar câteva dintre cauzele apariţiei stresului. Stresul este un răspuns al organismului la diferiţi stimuli fizici, psihici sau emoţionali de o anumită intensitate şi…
Căile respiratorii
Cea mai uşoară cale spre o viaţă sănătoasă o reprezintă un sistem imunitar activ, care lucrează la eficienţă maximă. Omul modern duce o viaţă dezordonată, derulată într-un ritm rapid şi într-un mediu impropriu; prins în activităţile cotidiene, stresante, acesta neglijează constant alimentaţia, fie…
Sistemul imunitar la copii
Orice părinte îşi doreşte să aibă un copil sănătos. Perioada copilăriei este deosebit de frumoasă, dar părintele este neliniştit în această perioada cu privire la afecţiunile pe care le poate dobândi copilul sau. Prezenţa unui copil în colectivitate atrage prin factorii favorizanţi impliciţi…
Sănătatea ficatului
Ai dureri în partea dreaptă, sub coaste? Te balonezi? Eşti stresat(ă)? Ai toate şansele să ai câteva probleme cu ficatul. De la simplele dischinezii şi litiaze biliare până la bolile grave, cum sunt ciroza sau hepatita C, toate sunt cauzate de funcţionare neadecvată a ficatului. Ficatul funcţionează ca un…