Suplimentul alimentar COUGHEND Sirop este un produs natural din plante medicinale indiene, care susțin sănătatea căilor respiratorii și contribuie la decongestionarea acestora prin menținerea fluidității mucusului și favorizarea eliminării acestuia în cazul tusei productive. Calmează actul reflex de tuse în caz de tuse seacă, reducând uscăciunea și iritarea de la nivelul arborelui respirator. Proprietățile substanțelor bioactive conținute în suplimentul COUGHEND Sirop, contribuie la menținerea capacității naturale de autoapărare a organismului și de adaptare la condițiile de mediu, ceea ce face ca acest supliment să poată fi utilizat pe întreaga durată a anotimpului rece.
COUGHEND sirop contribuie la:
- menținerea stării de sănătate a aparatului respirator;
- fluidificarea secrețiilor bronșice și eliminarea lor, reducerea uscăciunii și iritației la nivelul gâtului și bronhiilor;
- diminuarea tuturor formelor de tuse și a efectelor neplăcute datorate ei;
- facilitarea procesului de respirație prin decongestionarea căilor respiratorii;
- ameliorarea astmului bronșic (bronhodilatator);
- menținerea capacității naturale de autoapărare a organismului și de adaptare la condițiile de mediu.
Modul de utilizare și doza recomandată:
Copii 1-3 ani: câte o jumătate de linguriță (2.5ml) de 2 ori pe zi;
Copii peste 3 ani: câte o linguriță (5ml) de 2 ori pe zi;
Adulți: câte 1-2 lingurițe (5-10ml) de 2-3 ori pe zi.
Se administrează cu 30 minute înainte de masă sau la o oră după masă.
Atenționări: A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. Fără efecte secundare sau reacții adverse la doza și modul de utilizare recomandate. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos. După deschidere, a se păstra la frigider și a se consuma în maximum 60 zile. Efectul este stabil în timp. Nu se recomandă persoanelor cu diabet. Pentru persoanele cu diabet, se recomandă varianta COUGHEND Sirop fără zahăr. AGITAȚI ÎNAINTE DE ADMINISTRARE.
- Pistacia integerrima (Karkatshringi), părți aeriene (4:1)- 150mg;
- Adhatoda vasica (Vasa), frunze (3:1)-150mg;
- Piper longum (Piper indonezian), fructe (3:1)-75mg ;
- Cyperus rotundus (Nagarmotha), rizom (6:1)-75mg;
- Ocimum sanctum (Busuioc indian) părți aeriene (5:1)-75mg;
- Glycyrrhiza glabra (Lemn dulce), rădăcină (5:1)-75mg;
- Zingiber officinale (Ghimbir), rizom (6:1)-75mg;
- Abies webbiana (Talispatra), frunze (8:1)-75mg;
- Solanum xanthocarpum (Kantakari), părți aeriene (5:1)-75 mg;
- Cinnamomum zeylanicum (Scorțișoară), scoarță (10:1)-75mg;
- Piper nigrum (Piper negru), fructe (6:1)-75mg;
- Viola odorata (Toporași), părți aeriene (5:1)-75 mg;
- Sarcostemma brevistigma (Somlata), părți aeriene (5:1)-75mg;
- Borat de sodiu-65mg;
- Mentha piperita (Mentă), părți aeriene (4:1)-25mg;
- Cinnamomum camphora (Camfor), scoarță (15:1)-24mg;
- Benzoat de sodiu (conservant)-25 mg;
- Zahăr-2400mg;
- Sorbitol, soluție 70%-3000mg (numai pentru Coughend fără zahăr);
- Apă demineralizată până la 5 ml.
- Pistacia integerrima (Karkatshringi) – are proprietăți expectorante, fiind adjuvant în astm, tuse și alte probleme respiratorii. Susține sistemul digestiv. Este o plantă recomandată în stări de emaciere și malnutriție.
- Adhatoda vasica (Vasa) – contribuie la relaxarea mușchilor traheali, acționează ca un bronhodiatator și contribuie la protecția împotriva bronhospasmului cauzat de histamină. Contribuie la fluidizarea secrețiilor bronșice, asigurând sănătatea tractului respirator superior.
- Cyperus rotundus (Nagarmotha) – rizomul conține substanțe active care au efect astringent, diaforetic, analgezic, antispasmodic, carminativ, antitusiv, sedativ. Are proprietăți antibacteriene împotriva agenților patogeni care, de obicei, cauzează infecții în regiunea tractului respirator superior și inferior.
- Ocimum sanctum (Busuioc indian) – extractul din părțile aeriene ale plantei contribuie, în general, la sănătatea respiratorie, susține funcția pulmonară. Este una dintre principalele plante care, datorită efectului bronhodilatator și expectorant, antialergic și antiinflamator este utilizată în caz de tuse și răceală. Este benefică în cazul bolilor respiratorii datorită faptului că uleiul ei esențial conține substanțe bioactive care elimină congestia respiratorie.
- Glycyrrhiza glabra (Lemn dulce) – extractul de rădăcină favorizează menținerea sănătății mucoasei sistemului respirator, contribuie la fluidificarea secrețiilor traheobronșice și faringiene, precum și la calmarea iritațiilor mucoasei tractului respirator. Este benefic în afecțiuni ale căilor respiratorii superioare, însoțite de procese inflamatorii, mai ales la copii și bătrâni. Lemnul dulce este util în tusea seacă și productivă.
- Zingiber officinale (Ghimbir) – rizomul conține ulei esențial care este deosebit de eficient în tusea productivă (favorizează expectorația) și în problemele respiratorii alergice, cum este astmul. Decongestionează căile nazale superioare, umezește mucoasa gâtului. Ghimbirul ajută în răceli și gripe prin acțiunea sa diaforetică.
- Abies webbiana (Talispatra) – extractul din frunze conține principii active care sunt utile în tulburări respiratorii cronice, tuse și răceli, datorită acțiunii bronhodilatatoare și antiinflamatoare. Scade secreția de mucus și îmbunătățește respirația.
- Solanum xanthocarpum (Kantakari) – extractul din părțile aeriene ale plantei are acțiune antitusivă în tusea nespecifică și astm bronșic prin diminuarea eliberării histaminei de la nivelul plămânilor. Planta este utilă în febră, tuse, astm și dureri de gât.
- Sarcostemma brevistigma (Somlata) – menține sănătatea sistemului respirator prin efectele sale energizante, antihistaminice, antispasmodice, expectorante, imunostimulente.
- Viola odorata (Toporași) – planta este utilizată de multă vreme în răceli și gripe, deoarece ajută la refacerea rapidă a sistemului respirator, dezinfectându-l. De asemenea, este utilizată și în cazul excesului de mucus, tuse, astm bronșic, dureri de cap.
- Mentha piperita (Mentă) – extractul din mentă ajută la eliminarea excesului de mucus, iar mentolul este un decongestionant puternic și în același timp reglează temperatura corpului în caz de febră. În cazurile de astm, timolul – unul dintre compușii mentei – acționează ca un antitusiv natural.