HEENA – este o pudră 100% naturală obținută dintr-un amestec de plante medicinale ayurvedice, cu rol colorant și recondiționant al părului, conferindu-i acestuia o frumoasă și strălucitoare nuanță roșcată. Prin stimularea circulației sanguine la nivelul rădăcinii firului de păr și datorită efectului său nutritiv, HEENA este un revitalizant natural, care oferă vigoare și strălucire părului. Are un puternic efect antiseptic, care protejează pielea capului de infecții. Combate iritațiile pielii induse de radiațiile solare și de transpirația abundentă. HEENA nu oferă numai o culoare minunată, ci și nutriţia necesară menţinerii sănătății părului și scalpului.
MOD DE UTILIZARE: Se iau 2-3 lingurițe de pudră HEENA și se amestecă cu apă caldă până se obține o pastă care se lasă între 4 și 6 ore în repaus. Se aplică pe păr și se lasă să acționeze până ce pasta se usucă. Se clătește apoi cu apă din abundență. Pentru a obține o culoare roșcat închis, se prepară pasta adăugând o linguriță de ceai negru sau cafea. Se recomandă să nu se folosească șamponul în ziua vopsirii. Pentru tratarea migrenelor induse de expunerea excesivă la soare se amestecă 2-3 lingurițe de HEENA cu o linguriță de oțet balsamic, pasta obținută se aplică pe scalp și pe frunte.
- Lawsonia inermis (Henna), pudră din frunze – 50g;
- Eclipta alba (Bhringaraj), pudră din părți aeriene – 10g;
- Emblica officinalis (Amla), pudră din fructe – 10g;
- Acacia concinna (Shikakai), pudră de păstăi – 10g;
- Trigonella foenum graecum (Schinduf), pudra de semințe – 10g;
- Terminalia chebula (Haritaki), pudră de fructe – 5g;
- Centella asiatica (Gotu kola), pudră din părți aeriene – 5g.
- Lawsonia inermis (Henna) – principiul colorant din henna este lawsona sau 2-hidroxi-1, 4-naftochinona (naftalendionă) care este prezentă în frunzele uscate la o concentrație de 0,5-2%. Acesta se fixează puternic pe proteinele din firul de păr, ceea ce face ca vopsirea să fie foarte rezistentă și durabilă. Alți compuși chimici ai hennei sunt flavonoidele (luteolina, acacetina) și taninurile (acidul galic, acidul tanic) care contribuie la fixarea pigmentului în procesul de vopsire. Polizaharidele din plantă (mucilagiile) conferă pastei de henna o consistență optimă pentru fixarea pe firul de păr și desfășurarea optimă a procesului de vopsire. Culoarea părului este dependentă de textura, porozitatea și cuticula firului de păr. Culoarea este durabilă și rezistentă la spălare.
- Emblica officinalis (Amla, Agrise indiene) – fructele de Amla sunt o sursă bogată de substanțe nutritive esențiale și în special vitamina C care protejează părul împotriva radicalilor liberi, încetinește căderea părului, întărește rădăcinile și reduce apariția mătreții.
- Centella asiatica (Gotu kola) – este o plantă folosită în medicina ayurvedică pentru proprietățile sale cicatrizante și regenerante. Centella asiatica este o sursă bogată de uleiuri esențiale, aminoacizi, flavonoide, fitosteroli, rășini și acizi grași, care contribuie la regenerarea și revitalizarea părului și epidermei capului.
- Trigonella foenum graecum (Schinduf) – datorită efectului remineralizant și vitaminizant este stimulată creșterea normală a părului, conferind acestuia volum și strălucire.
- Eclipta alba (Bhringaraj) – planta este un tonic capilar, stimulează creșterea unui fir de păr sănătos și strălucitor.
- Acacia concinna (Shikakai) – planta denumită și”fructul pentru păr” este folosită de milenii pentru îngrijirea părului. Menține sănătatea părului, întărește rădăcinile, stimulează creșterea și îi conferă vitalitate și strălucire. Susține menținerea pH-ul natural al pielii capului. Folosită în mod constant, shikakai reduce ruperea firelor de păr și despicarea vârfurilor.
- Terminalia chebula (Haritaki) – principiile active din fructe (taninuri) stimulează creșterea părului și întărește rădăcinile. Încetinește albirea prematură a părului.