Suplimentul alimentar HEMOROPLANT™ conține plante ayurvedice care contribuie la menținerea integrității pereților vasculari și circulației sângelui la nivelul sistemului venos rectal. Complexul de substanţe din plante susține procesul de refacere naturală a țesutului și venelor din zona ano-rectală, cu reducerea disconfortului datorat deformării venelor varicoase rectale interne și externe. Ajută la menținerea unei flore intestinale echilibrate și a unui tranzit intestinal normal, reglează consistența scaunului și detoxifierea naturală a colonului. Menţine funcționarea normală a sistemului digestiv. Susține apetitul și absorbţia substanțelor nutritive din tubul digestiv, contribuind la menținerea funcţiilor fiziologice ale ficatului și la sănătatea și vitalitatea întregului organism.
HEMOROPLANT tablete contribuie la:
- susținerea procesului de refacere naturala a tesutului si venelor din zona ano-rectala;
- reducerea disconfortului datorat deformarii venelor varicoase rectale interne și externe;
- mentinerea unei flore intestinale echilibrate si a unui tranzit intestinal normal;
- regleaza consistenta scaunului si detoxifierea naturala a colonului;
- mentine functionarea normala a sistemului digestiv;
- sustinerea apetitul si absorbtia substantelor nutritive din tubul digestiv contribuind la mentinerea functiilor fiziologice ale ficatului si la sanatatea si vitalitatea intregului organism.
Mod de utilizare și doza recomandată:
Adulţi: câte 1-2 tablete de 3 ori pe zi, la o oră după masă.
Cura durează cel puțin o lună și se poate repeta.
Atenționări: A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. Fără efecte secundare sau reacții adverse la doza și modul de utilizare recomandate. A se păstra în ambalajul original la temperatura camerei și a se feri de lumină și căldură. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.
- Ruscus aculeatus (Ghimpe padureț), pulbere de radacină – 100mg;
- Achillea millefolium (Coada șoricelului), pulbere din parți aeriene – 100mg;
- Terminalia chebula (Haritaki), pulbere de fructe – 100mg;
- Cassia fistula (Amaltas), pulbere de fructe – 50mg;
- Curcuma longa (Turmeric), pulbere de rizom – 50mg;
- Cichorium intybus (Cicoare), pulbere de radacină – 50mg;
- Acacia arabica (Guma acacia), agent încărcare – 50 mg;
- Ruscus aculeatus (Ghimpe pădureț) – este folosit de secole împotriva hemoroizilor. Planta este bogată în flavonoizi antioxidanți, cum ar fi rutina. Mai conține saponină ruscogenină (cu proprietăți antiinflamatorii și vasoconstrictoare). Ajută la consolidarea pereților capilarelor sporind fluxul de sânge din vene. Este folosit în circulaţia neadecvată a sângelui, îmbunătăţește tonusul și integritatea venelor și reduce inflamaţia ţesuturilor.
- Terminalia chebula (Haritaki) – conține acid galic, acid elagic, antrachinone, flavonoide, acizi grași, acizi fenolici. Este un laxativ și astringent natural, normalizează tranzitul intestinal și reduce balonarea și durerile abdominale asociate. Prin reglarea frecvenței scaunelor, purifică organismul pe cale naturală prin eliminarea toxinelor existente în colon datorită unei digestii deficitare.
- Achillea millefolium (Coada șoricelului) – conține flavone, aminoacizi, taninuri, minerale. Prin conținutul de ulei volatil, planta are efect de calmant gastric și intestinal, este antiinflamator, antispasmodic al căilor biliare, decongestiv hemoroidal. Diminuează procesul inflamator, susține strângerea țesuturilor și ușurează cicatrizarea. Are proprietăți hemostatice și cicatrizante.
- Curcuma longa (Turmeric) – conține curcuminoide (în principal curcumin). Curcuminul are acțiune antioxidantă asemănătoare cu alți polifenoli (neutralizează radicalii liberi și stimulează sistemul enzimatic antioxidant endogen), reduce peroxidarea lipidică, reduce agregarea plachetară, normalizează nivelul fibrinogenului. Curcumina are acțiune antiinflamatoare nesteroidiană. Contribuie la detoxifierea organismului (amplifică activitatea enzimelor detoxifiante).
- Cichorium intybus (Cicoare) – conține inulină, lactone sesquiterpenice, tanin, aesculetin, scopoletin, ulei volatil. Inulinele sunt un grup de oligozaharide ce ajută la stabilizarea florei intestinale și de aceea planta este folosită tot mai frecvent în alimentația zilnică, fiind indicată în digestie lentă, flatulență, constipație. Inulina crește deasemenea și absorbția calciului și posibil cea a magneziului, menține nivelul trigliceridelor și colesterolului. Principiile active din cicoare conferă plantei efect stomahic, colagog, hepatoprotector, depurativ, laxativ.
- Cassia fistula (Amaltas) – fructele conțin antrachinone (sennoside A și B), rhein, taninuri, aloină, barbaloină, flavone (cathechin, kaempferol, epicatechin). Contribuie la stimularea directă a peristaltismului intestinal, fiind un bun laxativ, diminuează durerile colice și disconfortul provocat de prezența hemoroizilor.